وبلاگ شخصی شراره مهبودی

  • ۰
  • ۰

توصیه‌نامه (Recommendation Letter) نامه‌ای است که شخصی برای توصیه دیگری می نگارد و نظرش را در مورد عملکرد وی ابراز می دارد.توصیه‌نامه‌هایی که برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌ها لازم است، از طرف استاد برای متقاضییان نوشته می‌گردد.گرفتن توصیه نامه از سخت‌ترین کارهاست زیرا اساتید وقت کافی برای آن ندارند و همچنین بسیاری از دانشگاه‌ها فرم‌های خاصی دارند که باید به همراه توصیه‌نامه ارسال گردد.باید این فرم را از وب‌سایت دانشگاه پیدا نموده و به تعداد حداقل سه نفر از استادان ارائه نمایید  تا تکمیل نمایند.بعضی از دانشگاه ها دارای فرم‌های توصیه نامه آنلاین هستند که با وارد کردن ایمیل اساتید به صورت خودکار لینک مربوطه برای استاد فرستاده می‌گردد تا تکمیل کنند.البته استاد ممکن است بی دقتی نماید یا فراموش کند و مشکل ساز گردد. به خصوص اینکه استادان نیز زیاد تمایلی به انجام این کار ندارند.بعضی از اساتید از متقاضییان می خواهند که این کار را خودشان انجام دهند که البته کار درستی نیست.دقت فرمایید که این موضوع محرمانه است و این نامه ها برای هر استاد باید در یک پاکت خاص قرار گرفته و روی آن نیز توسط استاد امضاء گردد.شما می‌توانید از قبل اسم و آدرس استاد و دفتر مربوط به پذیرش دانشگاه مقصد را روی پاکت تایپ نموده (بعضی از دانشگاه ها برای این کار پاکت و فرم مخصوص دارند) و بعد به استاد بدهید.از استاد خواهش بفرمایید تا بخش‌هایی را که در رزومه چیزی برای اثبات ندارید (مانند حل تمرین بودن، فعالیت های شما در شرکت خاص یا در دانشگاه در انجمن علمی خاص) در توصیه نامه بنویسد.بعضی دانشگاه ها برای پذیرش متقاضی از یک یا چند نفر که شناخت مناسبی از متقاضی داشته باشند درخواست توصیه نامه می کنند. توصیه نامه بخودی خود تضمینی برای گرفتن پذیرش نیست و توصیه نامه هائی که فاقد صداقت لازم باشد شانس متقاضی را برای ورود به دانشگاه از بین خواهد برد.

ویژگی های یک توصیه نامه خوب

یک توصیه نامه خوب باید بتواند استادی که برایش اپلای می کنید را راضی کند که شما فرد مناسبی برای دوره مدنظرتان هستید.  در توصیه نامه شما باید نقاط قوت و مهارت هایی که ارتباط مستقیم با رشته و گرایشی که برایش اپلای می کنید داشته باشد و استادی آن را نوشته باشد که آنقدر با شما کار کرده که بتواند در مورد شما نظر بدهد. اگر مثلا شما با استادی ۹ واحد درس برداشته اید، توصیه نامه این استاد اصولاً نسبت به توصیه نامه استادی که تنها ۲ واحد با او درس پاس کرده اید برتری دارد. البته، اگر فرض کنیم درس هر دو استاد کاملاً با رشته و گرایش و حوزه تحقیقاتی ای که برایش اپلای می کنیم ارتباط مستقیمی داشته باشند و استادی که با او ۲ واحد درس داشته اید برنده جایزه نوبل نباشد!

آیا توصیه نامه، الزام آور است؟

همان طور که از نام توصیه نامه تحصیلی متوجه شده اید، این نامه، در واقع یک نامه پیشنهادی و توصیه ای بوده و هیچ الزام یا ضرورتی را برای دانشگاه مقصد درباره پرونده تحصیلی شما ایجاد نمی کند. یعنی حتی اگر شما از رییس جمهور یا رییس فلان دانشگاه بزرگ دنیا نیز توصیه نامه تحصیلی دریافت کنید، این توصیه نامه در کنار همه مدارکی که به دانشگاه ارجاع دادید مورد بررسی قرار گرفته و طبق ضوابط پذیرش دانشگاه مقصد، نسبت به ارزشیابی مدارک و تصمیم نهایی، اقدام می شود.

 


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی